İştah açıcı bitkiler
Güçlenmeye ve besin takviyesine çok ihtiyaç duyduğunuz dönemlerde canınız hiç bir şey yemek istemiyorsa, iştah açıcı bitkilerden bir tanesini tercih ederek, bu sorunu kolayca çözebilirsiniz..
* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
* Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır.
* Anason tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.
* Andız otu iştah açar.
* Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.
* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.
* Güvercin kökü iştah açıcıdır.
* Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir.
* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
* Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir.
* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.
* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
* Nohut kilo aldırır.
* Soğan iştah acıcı özelliğe sahiptir.
* Ardıç meyveleri iştahı artırır, hazmı kolaylaştırır.