8 Temmuz 2013 Pazartesi

Bütün gazeteler



İnsanların en çok başvurduğu haber kaynaklarından birisi gazeteler. Televizyondan haberleri takip etmek, özellikle akşam haberleri saatinde birçok evde çıt çıkmadan haberleri izlemenin keyfi bir yana, özellikle sabah kahvaltılarına eşlik eden gazeteleri okumak bir yana diyebiliriz. Çünkü bunu özellikle alışkanlık haline getirenler için bu keyif bambaşka.
Gelişen teknoloji ile birlikte her evde olan internet ve bilgisayar sayesinde, gazetelere ulaşmakta çok kolay oldu. Örneğin çeşitli sebeplerle, mesela işe geç kalma endişesiyle gazete okumaya fırsatı olmayan insanlar, müptelası oldukları gazetelere internet üzerinden ulaşabilmekte. Üstelik internetten gazete takip etmenin birçok avantajı da var. Örneğin evinize aldığınız bir ya da iki gazeteden gündemi takip edebilirsiniz. Oysa internet üzerinden bütün gazeteler e göz atma imkânınız var. Böylece sürekli takip ettiğiniz, bakış açınıza en uygun gazetenin yanı sıra, farklı fikirlere sahip insanların yazarlık yaptığı gazeteleri, karşıt fikrinizde olanların düşünce yapısını da takip edebiliyor, empati kurabiliyorsunuz. Ayrıca gazetelerde en çok dikkati çeken gazete manşetlerini de görüp yorumlayabiliyorsunuz. Kısacası internet üzerinden gazete okumak birçok yönden daha avantajlı.
Örneğin işyerindesiniz ve boş vaktiniz var. Gündemden biraz uzak kaldığınızı düşünüyorsunuz, o günkü gazetelere de göz atma fırsatınız olmamış. Hemen internet üzerinden her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz gibi, o güne ait tüm gazetelere de ulaşabiliyorsunuz. Teknoloji geliştikçe hayat standartlarımız yükselmeye devam ediyor, ne dersiniz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder